به گزارش ایسنا، «علیرضا رزمحسینی» صبح امروز(یکشنبه ۲۹ بهمنماه) در جلسه مشترک شورای حفاظت از منابع آب استانهای یزد و کرمان اظهار کرد: استانهای یزد و کرمان مشترکات فراوانی دارند و در معدن زون بسیار قوی معدنی هستیم و این دو استان فرصتهای خوبی برای انرژیهای خورشیدی هستند.
وی با اشاره به اینکه در بخش کشاورزی، استان کویری کرمان ۲۵ درصد باغات کشور را دارد، افزود: استانهای یزد و کرمان دچار خشکسالی هستند و تغییر اقلیم که از دهه پیش پیشبینی میشد، اتفاق افتاده است.
استاندار کرمان تصریح کرد: بخش عمدهای از آب استان کرمان در بخش کشاورزی مصرف شده که کم بازده است.
رزمحسینی با اشاره به اینکه در حدود ۱۵ سال اخیر برخی ایدههایی برای تأمین آب استان کرمان داشته اند، خاطرنشان کرد: پروژه انتقال آب از خلیج فارس برای صنعت در حال اجراست و کار انتقال آب از دریای عمان در این دولت آغاز شده است.
وی گفت: اجرای این پروژه کار تاریخی خواهد بود و اگر همه دست به دست هم داده و با اراده آهنین کارهای اجرایی را در دستگاههای دولتی جلو ببریم، اتفاق بزرگی خواهد افتاد و خط ترانزیت آبی ایجاد شده و برای استانهای مختلف قابل استفاده است.
استاندار کرمان افزود: بهعلت نبود مدیریت و درایت در حوزه آب و خاک، موجب اتلاف منابع آبی در کشور و استان در گذشته شدهایم.
رزمحسینی اظهار کرد: در استان کرمان برداشت آب از منابع زیرزمینی ۶٫۲ میلیارد مترمکعب است که نزدیک به ۶ میلیارد آن در کشاورزی استفاده میشود.
وی تصریح کرد: آب داریم اما بهعلت استفاده ناصحیح، آن را تبدیل به محصولات کمبهره کشاورزی کردهایم و آب ارزان در اختیار کشاورزان قرار میدهیم که بهرهوری پائینی داریم.
استاندار کرمان با اشاره به اینکه در طرح همیاران آب ۱۸ مصوبه قانونی داریم، گفت: انتقال آب کاری برای نسلهای آینده است و انتقال آب از خلیجفارس و دریای عمان دنبال میشود که مصوب شده و کار در حال اجراست و باید کمک مالی باشد.
رزمحسینی افزود: طول تونل انتقال آب از صفارود ۳۸ کیلومتر است که در این دولت کلید خورد و تا امروز ۱۶ کیلومتر آن حفر شده که ترانزیت آبی است و قدرت انتقال ۷۰۰ میلیون مترمکعب آب در فلات مرکزی ایران را دارد.
وی تصریح کرد: دولت علاقمند واگذاری کار به بخش خصوصی است و امکانات جذب سرمایه را در این پروژه داریم و اگر همه دست به دست هم بدهیم، با همکاری استانهای یزد و هرمزگان کار پیش میرود.
انتهای پیام